Drukte op het stroomnet

Liander bus bij een boerderij

Wij werken dagelijks keihard aan het verzwaren, uitbreiden en slimmer maken van het energienet. Ook in jouw buurt. Tegelijkertijd is er landelijk een groot tekort aan technisch personeel, ruimte én materialen. En dat is heel vervelend. Misschien moet jij daardoor langer wachten op je nieuwe stroomaansluiting of een aanpassing in de meterkast.  Bijvoorbeeld omdat het nodig is om eerst nieuwe kabels aan te leggen of een nieuw elektriciteitshuisje in de buurt te plaatsen, zodat er voldoende stroom beschikbaar is. Of vanwege de grote toename in aanvragen, waardoor we niet overal tegelijk aan de slag kunnen. Wij helpen je met je aanvraag en wat je verder kunt doen terwijl je wacht. Zo gaan we samen met de stroom vooruit. 

Volg het stappenplan 

Ga je een huis (ver)bouwen? Overweeg jij zonnepanelen of wil je overgaan op elektrisch koken? Wil je een laadpaal voor je elektrische auto? Of verwarmen met een warmtepomp in plaats van gas? Soms vraagt dat om een aanpassing in de meterkast. Volg het onderstaande stappenplan en kom niet voor verrassingen te staan. 

  1. Bekijk de informatie over het aanvragen van een nieuwe aansluiting of het aanpassen van je stroomaansluiting.

  2. Ben je van plan om je bestaande stroomaansluiting aan te passen? Bekijk eerst wat er mogelijk is met jouw huidige stroomaansluiting. Vaak er is meer mogelijk dan je denkt. Of bekijk welke aansluiting je precies nodig hebt. Vul hierbij de keuzehulp in voor meer inzicht en advies.

  3. Bespreek vervolgens met een erkend installateur wat er kan met jouw huidige aansluiting. De installateur kan je goed adviseren en tips geven wat het beste past in jouw situatie. Vind jouw installateur via de website van Techniek Nederland.

  4. Ben je hierna toch van plan om een nieuwe of wijziging van je stroomaansluiting aan te vragen? Bekijk de doorlooptijden. Dit geeft een schatting van wanneer wij de werkzaamheden bij jou thuis verwachten uit te kunnen voeren.

  5. Wanneer het stroomnet in uw wijk vol is, kunnen de wachttijden langer zijn. Vul daarom de stroomnetchecker in. Met deze checker krijg je direct inzicht in de status van het stroomnet in jouw buurt. En bekijk de kans dat jij mogelijk langer moet wachten. In een aantal gevallen moet het stroomnet eerst worden aangepast.

  6. En vraag uiteindelijk jouw nieuwe of aangepaste aansluiting aan via mijnaansluiting.nl. Wij houden jou op de hoogte van de status van jouw aanvraag. 

Doe je aanvraag via mijnaansluiting.nl  

Tot de drukte is opgelost, doen we er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen. We begrijpen goed dat het vervelend is dat je moet wachten. Vraag daarom tijdig je nieuwe of aanpassing van je bestaande stroomaansluiting aan via mijnaansluiting.nl. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van je wensen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. We geven bij de aanvraag aan wanneer we verwachten het werk te kunnen doen. Jij hoeft daar zelf niets voor te doen. 

Waarom is het druk op het stroomnet

De vraag naar duurzame energie en elektrisch vervoer groeit, waardoor het stroomnetwerk onder druk staat. Wij werken hard aan uitbreiding van het net, zodat er een betrouwbare energievoorziening blijft. Bekijk de tips die de drukte op het stroomnet verminderen. 

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken

Plannen om te verduurzamen?

Zorg bij zonnepanelen, een warmtepomp, laadpaal of een thuisbatterij dat deze op 3 fases of op de juiste kabels in je woning zijn aangesloten. En heb je al nagedacht om energie te besparen? Dat kan op veel manieren, afhankelijk van jouw woonsituatie. Bekijk hier meer tips voor als je gaat verduurzamen.  

Ga mee met de stroom vooruit

Een Echt gesprek met Klaas

Een echt gesprek met Klaas

Steeds meer consumenten en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting kiezen voor zonnepanelen, elektrisch rijden, of vervangen hun cv-ketel voor een warmtepomp. Dit vraagt om meer stroomcapaciteit op het net, meer materialen en veel meer mensen die het werk uitvoeren. Dit is niet altijd haalbaar. Klaas van Liander legt uit waarom de wachttijden kunnen oplopen.

Bekijk het hele gesprek
Paars vlak

Ga mee met de stroom vooruit

Steeds meer consumenten en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting kiezen voor zonnepanelen, elektrisch rijden, of vervangen hun cv-ketel voor een warmtepomp. Dit vraagt om meer stroomcapaciteit op het net, meer materialen en veel meer mensen die het werk uitvoeren. Dit is niet altijd haalbaar. Klaas van Liander legt uit waarom de wachttijden kunnen oplopen.

Ontdek wat dit voor jou betekent