Garantie van Oorsprong (GvO) en regelingen
Het verkrijgen van een GvO is niet hetzelfde als het ontvangen van subsidies. GvO's benadrukken de duurzame herkomst van elektriciteit, terwijl subsidies financiële ondersteuning bieden aan de producenten van duurzame energie.
Hoe geef ik de meterstanden van mijn brutoproductiemeter door?
Als u een slimme meter én een slimme brutoproductiemeter heeft, lezen wij op afstand uw meterstanden af. Is de meter en/of de brutoproductiemeter niet slim? Dan verzoeken wij u de meterstanden zelf door te geven. Dit doet u eenvoudig online.
Meer weten?
Stuurt de brutoproductiemeter geen standen meer door? Kunt u de meterstanden niet meer aflezen? Of ervaart u een ander soort storing met de brutoproductiemeter? Neem contact met ons op.
Wat jammer dat het doorgeven van de meterstanden online niet is gelukt. Wij helpen u uiteraard graag verder. Hiervoor neemt u contact op met onze klantenservice.
Tip! Kijk eerst via Mijn Liander of het automatisch doorsturen van uw meterstanden aan of uit staat.
Let op: Houd u alle meterstanden en de meternummers bij de hand wanneer u contact opneemt.
Een GvO vraagt u bij VertiCer aan. Als u het aanvraagformulier digitaal ondertekent, stuurt VertiCer de gegevens naar Liander toe.
Na uw GvO-aanvraag
Hebben wij uw aanvraag ontvangen? Dan vragen wij een plaatsingsbewijs van uw zonnepanelen en de huidige meterstanden op. Heeft u geen plaatsingsbewijs? Vraag dit op bij de installateur van uw zonnepanelen. Een plaatsingsbewijs is alleen geldig als zowel de plaatsingsdatum als het vermogen erop vermeld staan.
Gaat u verhuizen en neemt u de zonnepanelen mee naar uw nieuwe huis? Dan kunt u uw subsidie meeverhuizen. Geef de wijziging door aan de RVO en VertiCer.
Let op: Vergeet niet om de zonnepanelen bij uw nieuwe huis aan te melden op energieleveren.nl.
Warmtepomp
Wilt u een warmtepomp?
Dit moet u doen
Meterstanden voor subsidie doorgeven
Verduurzamen