Storing straatverlichting Amsterdam

We merken dat storingen aan de straatverlichting in Amsterdam langer duren om op te lossen. Normaal lossen we deze binnen drie weken op, maar door verschillende oorzaken lukt dat nu niet altijd. We begrijpen dat dit vervelend is. Op deze pagina leest u meer over wat er speelt en waarom het soms langer duurt.

Waarom duurt het langer?

Er zijn meerdere redenen waarom het oplossen van storingen aan straatverlichting langer kan duren:
  • Weinig monteurs beschikbaar: Onze monteurs hebben het erg druk. Storingen in woningen en bedrijven krijgen voorrang, omdat deze direct impact hebben op het dagelijks leven. Pas daarna kunnen we aan de slag met storingen aan de straatverlichting.
  • Meer storingen in het najaar en winter: In de herfst en winter ontvangen we meer meldingen. Regen en stijgend grondwater maken oude beschadigingen aan kabels zichtbaar. Daardoor ontstaan er extra storingen.
  • Moeilijke storingen onder de grond: Veel storingen aan straatverlichting ontstaan in het ondergrondse elektriciteitsnet. Voor herstel is graafwerk nodig. In een drukke stad als Amsterdam, waar veel kabels en leidingen onder de grond liggen, betekent dit: vergunningen aanvragen, de locatie nauwkeurig controleren en omwonenden informeren. Dit kost tijd.

Hoe pakken we dit aan?

De gemeente en Liander werken samen om storingen op te lossen. De gemeente repareert kapotte lampen en armaturen (bovengrondse problemen). Liander werkt aan de kabels onder de grond (ondergrondse problemen). In een drukke stad als Amsterdam kost dit vaak meer tijd, omdat er veel kabels en leidingen in de grond liggen. We stemmen met de gemeente af welke storingen we eerst aanpakken, afhankelijk van urgentie en veiligheid.

Wat kunt u doen?

Ziet u een defecte lantaarnpaal? Meld dit bij gemeente Amsterdam. Samen bepalen we de volgorde van aanpak en doen we er alles aan om storingen op te lossen.

Meer weten? Kijk of het antwoord hier staat