Uitbreiding stroomnet in gemeente Alphen aan den Rijn
Wat gaan we doen in Hazerswoude-Dorp?
Eind 2025 starten we met de uitbreiding van het stroomnet in Hazerswoude-Dorp (Oost en West). We plaatsen nieuwe en vervangen bestaande elektriciteitshuisjes. Buurtbewoners worden via een brief op de hoogte gehouden van de plekken van de nieuwe elektriciteitshuisjes. De precieze plekken vindt u via de knop onder onderstaand kaartje.
Wat gaan we doen in Benthuizen-Dorp?
Eind 2024 starten we met de uitbreiding van het stroomnet in de buurt Benthuizen-Dorp. Buurtbewoners worden via een brief op de hoogte gehouden van de plekken van de nieuwe elektriciteitshuisjes. Het elektriciteitshuisje - ook wel elektriciteitsruimte genoemd - is een belangrijke bouwsteen van ons energienetwerk. We plaatsen 7 nieuwe elektriciteitshuisjes.
Hoe ziet een elektriciteitshuisje eruit?
Het elektriciteitshuisje - ook wel elektriciteitsruimte genoemd - is een belangrijke bouwsteen van ons energienetwerk. Liander werkt met standaard elektriciteitshuisjes. Hieronder ziet u een huisje in de kleur dennengroen.
Samenwerking gemeente en Liander
In gemeente Alphen aan den Rijn starten we in Benthuizen-Dorp met de werkzaamheden voor de buurtaanpak. Dit is onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst in heel de gemeente. Hierin staan afspraken die gelden voor de hele buurtaanpak in Alphen aan den Rijn. Nadat de samenwerking is getekend, worden de afspraken over de samenwerking verder overlegd.
In Benthuizen-Dorp en Hazerswoude Dorp (West en Oost) staan de afspraken nu vast. Archeon, Snijdelwijk en Zonnedauw, Beerendrecht en Appelbuurt zijn daarna aan de beurt. De werkzaamheden voor deze buurten leest u tegen die tijd op deze pagina.
Meer weten?
Als we uw huisaansluiting op het vernieuwde net overzetten is het nodig dat we de elektriciteit tijdelijk afsluiten zodat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. Geldt dit voor u? Dan krijgt u ongeveer 3 werkdagen van tevoren hierover per post een brief. Daarin vindt u de datum en het tijdstip van de onderbreking.
Hier vindt u tips hoe u uzelf kunt voorbereiden op een stroomonderbreking.
We moeten de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de kabels liggen. Dit is vaak in de trottoirs en/of de weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden (een deel) van het trottoir en/of weg hierdoor niet beschikbaar is. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken leggen we planken neer over de opgebroken weggedeelten, zodat woningen en/of bedrijfspanden bereikbaar blijven. We zetten het werkgebied af en plaatsen waarschuwingsborden.
Voorafgaand en gedurende de werkzaamheden slaan wij bij u in de buurt materiaal op. Ook hierbij proberen wij eventuele hinder tot een minimum te beperken.
Het elektriciteitshuisje - ook wel elektriciteitsruimte genoemd - is een belangrijke bouwsteen van ons energienetwerk. De elektriciteitsruimte maakt stroom geschikt voor het gebruik in uw woning.
Wij begrijpen dat u vragen heeft over de nieuwe elektriciteitshuisjes in uw buurt. Daarom is er een aparte webpagina beschikbaar met meer informatie over geluid, het uiterlijk van de ruimtes en het proces tot het kiezen van een locatie. De pagina over elektriciteitshuisjes vindt u hier.
Dit kan helaas niet. We zijn aan het onderzoeken of we in de toekomst aanvragen voor een verzwaring van een huisaansluiting gelijktijdig met andere werkzaamheden kunnen uitvoeren. Als dit mogelijk blijkt te zijn dan brengt Liander haar klanten hiervan op de hoogte.
U kunt schade aan een elektriciteitshuisje melden via een formulier. Het formulier vindt u hier. Denk hierbij aan graffiti, onkruid, stormschade, lekkende daken of bijvoorbeeld deuren die niet goed sluiten.