Uitbreiding stroomnet in Badhoevedorp
Om vandaag en in de toekomst betrouwbaar energie te kunnen blijven gebruiken in Antoniushoeve, Badhoevedorp, breiden we de komende tijd het stroomnet van deze buurt uit. Daarvoor plaatsen we extra elektriciteitshuisjes en leggen we nieuwe kabels.
Wat gaan we doen?
We leggen in totaal 1 km nieuwe stroomkabels en plaatsen 1 nieuwe elektriciteitshuisje. Bij een deel van de woningen vervangen we verouderde huisaansluitingen. Dat zijn de kabels tussen het stroomnet en de meterkast van uw woning. Tijdens de werkzaamheden verdelen we het werkgebied in verschillende delen die we achter elkaar aanpakken. Zo blijft de buurt zo goed mogelijk bereikbaar.
Aannemer van Baarsen voert het werk voor ons uit.
We starten 14 april 2025 met de eerste werkzaamheden.
Blijf op de hoogte via onze BouwApp
Via de Liander BouwApp houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen in dit project. Om ons project te volgen, neemt u de volgende stappen:
- Download de Liander BouwApp gratis in de Apple App Store of Google Play Store
- Klik in de app op 'Ontdek'
- Zoek op projectnaam of plaats
- Selecteer het project
- Klik op 'Volgen'
Voordelen van de BouwApp
- Ontvang direct een melding wanneer wij een bericht plaatsen over het project
- Bekijk de laatste versie van de planning
- Neem gemakkelijk contact met ons op
Waar gaan we werken
De plattegrond met de geplande werkzaamheden volgt later.
Meer weten?
Als we de kabels vervangen of uw huisaansluiting op het vernieuwde net overzetten, is het nodig dat we de spanning tijdelijk van de kabels afhalen zodat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. Geldt dit voor u? Dan krijgt u ongeveer 3 werkdagen van tevoren hierover een bericht met de datum en het tijdstip van de onderbreking.
Hier vindt u tips hoe u uzelf kunt voorbereiden op een stroomonderbreking.
We moeten de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de kabels liggen. Dit is vaak in de stoep en/of de weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden (een deel) van de stoep en/of weg hierdoor niet beschikbaar is. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken leggen we loopplanken neer over de opgebroken weggedeelten, zodat woningen en/of bedrijfspanden bereikbaar blijven. We zetten het werkgebied af en plaatsen waarschuwingsborden.
Voorafgaand en gedurende de werkzaamheden slaan wij bij u in de buurt materiaal op. Ook hierbij proberen wij eventuele hinder tot een minimum te beperken.
Omdat wij grotere afstanden moeten afleggen voordat een kabel getrokken kan worden kan het zijn dat u enige tijd geen activiteit ziet op locatie. Daarnaast houden wij ook een kleine periode aan tussen het leggen van de kabel en de montage hiervan in de elektriciteitsruimtes. Dit om te voorkomen dat we bij vertraging in het leggen van de kabel direct in de problemen komen.
Een elektriciteitshuisje - ook wel elektriciteitsruimte genoemd - is een belangrijke bouwsteen van ons energienetwerk. Het elektriciteitshuisje maakt stroom geschikt voor het gebruik in uw woning.
Wij begrijpen dat u vragen heeft over de nieuwe elektriciteitshuisjes in uw buurt.
Dit kan helaas niet. We onderzoeken of we in de toekomst aanvragen voor een verzwaring van een huisaansluiting samen met andere werkzaamheden kunnen uitvoeren. Als dit kan, brengen we onze klanten hiervan op de hoogte.
De gemeente zorgt onder andere voor de verkeersborden, waarmee wordt aangegeven waar niet geparkeerd kan worden (inclusief de wegsleepregeling).
Uw huisvuil wordt opgehaald maar waarschijnlijk niet op de voor u bekende plek, als dat weggedeelte is afgesloten voor verkeer.
Er wordt op doordeweekse dagen gewerkt vanaf 07:00 uur tot en met 16:00 uur. Om risico's te minimaliseren blijft het werkvak ook buiten de reguliere werktijden afgesloten. Uiteraard kunt u uw woning of pand bereiken.
Middenspanning:
Om aan de toenemende vraag naar elektriciteit te voldoen, moet Liander meer vermogen binnen de gemeente Nijmegen beschikbaar maken. Om spanningsverliezen te voorkomen, moet dit vermogen op middenspanningsniveau (10.000 V) getransporteerd worden. Binnen de wijken transformeren we deze spanning naar 230 V, die vervolgens naar huishoudens en/of ondernemers gaat. Een nieuw middenspanningsstation is noodzakelijk om voldoende vermogen beschikbaar te maken in de wijk grenzend aan de Krayenhofflaan. Om deze reden is, in overleg met de gemeente, gekozen om een station te plaatsen in de Kauwstraat. Dit station is inmiddels geplaatst en in bedrijf genomen. De middenspanningskabels vanaf het middenspanningsstation aan de Oude Weurtseweg richting de Krayenhofflaan en in de Krayenhofflaan moeten vervangen worden om meer vermogen te kunnen transporteren.
Laagspanning:
De bestaande laagspanningskabels in de diverse straten grenzend aan de Krayenhofflaan zijn verouderd en hebben onvoldoende capaciteit om de toenemende vraag naar elektriciteit te verwerken. Te dunne kabels veroorzaken al geruime tijd spanningsklachten bij bewoners van deze wijk. Dit kan spanningsklachten zijn door uitval van omvormers van PV-installaties, maar ook spanningsklachten door knipperend licht. Om de huidige en toekomstige klachten op te lossen, moeten de bestaande kabels vervangen worden door dikkere kabels. Daarnaast zullen we de huizen herverdelen over de nieuw te leggen laagspanningskabels volgens de laatste ontwerpregels, zodat wij ons net toekomstbestendig achterlaten.
Contact
Heeft u nog een andere vraag over de voorbereiding, planning of uitvoering van het werk? Neem dan contact op met onze Omgevingsmanager via buurtaanpak@alliander.com. Ook kunt u via de BouwApp contact met ons opnemen.
Wordt je liever telefonisch contact met ons op? Bel dan met onze klantenservice op 088 - 542 64 44. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.