Uitbreiding stroomnet Oostelijk Havengebied & Zeeburgereiland in Amsterdam
Om vandaag en in de toekomst betrouwbaar energie te kunnen blijven gebruiken in Zeeburgereiland en het Oostelijk Havengebied, breiden we de komende tijd het stroomnet van deze buurten uit. Daarvoor plaatsen we een elektriciteitsstation op Zeeburgereiland en leggen we nieuwe kabels vanaf Zeeburgereiland onder het Amsterdam-Rijnkanaal door naar Sporenburg en Cruquiusbuurt.
Wat gaan we doen?
We plaatsen 1 nieuw elektriciteitsstation op Zeeburgereiland. Dit nieuwe elektriciteitsstation gaat in de toekomst het Oostelijk Havengebied van stroom voorzien. We leggen nieuwe kabels vanaf Zeeburgereiland onder het Amsterdam-Rijnkanaal door naar Sporenburg en Cruqiusbuurt. Hiervoor voeren we vanaf Zeeburgereiland richting Sporenburg en Cruquiusbuurt een gestuurde boring uit. Ook op Zeeburgereiland om onder de Ijburglaan door te komen worden twee gestuurde boringen gedaan.
Tijdens de werkzaamheden verdelen we het werkgebied in verschillende delen die we achter elkaar aanpakken. Zo blijft de buurt zo goed mogelijk bereikbaar. Aannemer van Gelder voert het werk voor ons uit. We starten op 31 maart met de eerste werkzaamheden.
Bekijk de meest actuele planning via de BouwApp. Het project met deelprojecten is te vinden onder "Netuitbreiding Zeeburgereiland".
Actuele informatie via onze BouwApp
Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project? Download dan de Liander BouwApp op uw mobiele telefoon of tablet.
Voordelen van de BouwApp
- Ontvang direct een melding wanneer wij een bericht plaatsen over het project
- Bekijk de laatste versie van de planning
- Neem gemakkelijk contact met ons op
Waar gaan we werken
Planning
Wanneer gaan we werken | |
---|---|
Wat gaan we doen | |
31 maart 2025 - 30 april 2025 | Gestuurde boring Baaibuurt-Oost - Cruquiusbuurt |
16 april 2025 - 20 mei 2025 | Gestuurde boring Sluisbuurt - Sporenburg |
28 april 2025 - 23 mei 2025 | Gestuurde boring Baaibuurt-Oost - Oostpunt Zeeburgereiland |
Lees meer over de boringen via de projectpagina's hieronder.
Gestuurde boring Baaibuurt-Oost - Cruquiusbuurt
Gestuurde boring Sluisbuurt - Sporenburg
Gestuurde boring Baaibuurt-Oost - Oostpunt Zeeburgereiland
Meer weten?
Er zijn geen stroomonderbrekingen gepland tijdens deze werkzaamheden. Is er toch een stroomonderbreking nodig? Dan informeren we u ruim van te voren.
Een gestuurde boring is een techniek om, met een boorinstallatie zonder een sleuf te hoeven graven, een buis met een kabel erin van A naar B aan te leggen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een kabel leggen onder het water door.
Wij proberen de overlast voor de omgeving tijdens onze werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Toch kunt u mogelijk geluidsoverlast ondervinden omdat wij bijvoorbeeld gebruik maken van aggregaten. Ook kunnen straten tijdelijk worden afgesloten of zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar, wanneer dit het geval is worden er borden geplaatst en/of melden wij dit in de Bouwapp.
De werktijden zijn van 7:00 tot 19:00 uur. Het kan voorkomen dat we langer doorwerken of in dringende gevallen ook in het weekend. We laten dit dan weten via de Bouwapp.
Straten kunnen tijdelijk worden afgesloten. Als dat nodig is, laten we dit ruim van tevoren weten. We zorgen voor duidelijke omleidingen met borden in de straat en in de Bouwapp. U kunt altijd uw huis, school of onderneming bereiken. Dit geldt ook voor nood- en hulpdiensten.
Parkeerplaatsen die tijdelijk vervallen worden met borden aangegeven.
Om de looproutes van scholieren veilig te houden hebben wij voorafgaand aan de werkzaamheden de veiligheidsmaatregelen afgestemd met de betrokken partijen, waaronder basisschool de Achthoek.
Elektromagnetische velden (EMV) ontstaan bij de elektriciteitsproductie, het transport, de distributie en het gebruik van elektriciteit. We treffen deze aan bij onderdelen van het elektriciteitsnet, maar ook bij huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, scheerapparaat, elektrische deken en de elektrische bedrading in huis.
Mensen vragen zich soms af of elektromagnetische velden invloed hebben op hun gezondheid. In Nederland gelden regels voor elektromagnetische velden. De overheid hanteert hiervoor een voorzorgbeleid
Meer informatie leest u op het kennisplatform.
Wij zorgen ervoor dat de sterkte van de magnetische velden rond elektriciteitskabels en stations beneden de wettelijke toegestane waardes blijft. De blootstellingslimiet voor magnetische velden van elektrische apparaten in en om het huis is 100 microtesla. Dat geldt ook voor elektriciteitsnetwerken (o.a. hoogspanningslijnen) in de buurt van woningen. De elektromagnetische velden mogen niet sterker zijn dan de limieten die zijn vastgelegd in die regels.
Contact
Heeft u nog een andere vraag over de voorbereiding, planning of uitvoering van het werk?
Neem dan contact op met omgevingsmanager Stefan Dorrestein via de BouwApp of mail naar boringenoost@alliander.com.